Kutuevi – Üçler Matbaa

Rulo kutu silindir kutular gibi zarar görmesi istenilmeyen evrak, harita ve proje ürünlerin korunmasında ve taşınmasında kolaylık sağlayan ürün ambalajlarıdır.

Rulo Kutu Kullanım Alanları 

  • Gıda ambalajlarında,
  • Çikolata ambalajı,
  • Şekerleme ambalajları,
  • İç giyim,
  • Küçük araç gereçlerde,
  • Ekipmanlarda,
  • Hediyelik eşya ambalajlarında kullanılan ve daha birçok sektörde kullanılmaktadır.

Rulo Kutu Faydaları 

Ambalaj tasarımı daha ilgi çekici olmaktadır. Ürüne estetik bir görünüm sağlamaktadır. Rulo kutu, diğer ambalaj ürünlerine göre daha sağlam ve uzun ömürlüdürler. Her türlü ürün kolaylıkla yerleştirilebilir. Plastik ve metal ürün ambalajlarına göre daha sağlıklı olmakla birlikte tamamen kağıt yapımından oluştuğu için çevreye herhangi bir zarar vermemektedir. Diğer ürün ambalajlarına nazara daha az yer kaplamaktadır. Ürün ambalajını insanların kendi zevk ve tercihlerine göre isterlerse; kumbara, kahve kutusu,  kalemlik,  hediyelik eşya kutusu olarak kullanılabilir.

Rulo Kutulara Neden İhtiyaç Duyulur?

Günümüzde ilerleyen teknoloji ve eğitim seviyesinin yükselmesiyle beraber bilinçli tüketicinin artması  ihtiyaç olmasının nedenlerindendir. Doğayı önemseyen insanların bu ambalaj ürünlerinin tercih etmelerindeki sebebin çevreye zarar vermemesi  önemli bir nedendir. Rulo kutu; sağlık, hijyen ve uygun fiyatlı olması sebebiyle daha çok tercih edilmesine neden olmaktadır. Ve de kullanım alanlarının birçok alanda ve sektörde yer bulması sayılabilir.

Rulo Kutu Önemi

Taşımacılık sektöründe oldukça avantaj sağlamaktadır. Ev olsun ofis olsun ve holding taşıma işleri olsun eşyaların zarar görmemesi için rulo kutulardan faydalanılmaktadır. Örneğin zeytinyağı gibi ürünlerin zarar görmemesi için silindir kutu gibi rulo kutularda üretilmektedir. Rulo kutu farklı ebatlarda yapılabilmektedirler. Üreten firmalara sipariş verilerek elde edinilebilmektedir. Rulo kutular özellikle üniversitelerde inşaat firmalarında proje işleri yapanlarda, belediyelerde, resmi evrak belgelerinin kullanıldığı yerlerde daha çok önemini arttırmaktadır.

Rulo kutu üzerindeki üretiminde kâğıt kalitesi çokça önem taşımaktadır. Nedeni ise; örnek olarak POS cihazlarda kullanılan rulo kâğıtların alış-veriş sonrası değişim için uzun süre beklenilmesi ve saklanılması. Bu açıdan üzerindeki yazıların çabucak silinmemesi çokça önem taşımaktadır. Bu gibi rulo ürünlere termal rulo denilmektedir. Rulo kutu kâğıtlarının bir özelliğini daha vermek gerekirse yazıların ışık, yağ ya da su ile teması sonucu silinmemesi. Çünkü ağırlıklı olarak son dönemlerde banka ATM’lerinden tutunda Pos cihazlarına teleks ve faks makineleri de dâhil olmak üzere rulo kutu üzerine kağıt kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.

Kutu ambalaj çözümlerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bizi arayın.

(0212) 554 35 30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir